Top 10 Televizoare Smart Ieftine
Selecția celor mai bune 10 televizoare smart ieftine, alături de un ghid de shopping și câteva informații esențiale pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un smart TV ieftin. Fiecare televizor a fost inclus în Top 10 pe baza următoarelor criterii: performanță, dimensiuni ecran, design, funcții, raport preț/calitate și recenzii clienți.
1. Televizor Smart Android LED Legend, 81 cm, T32S, HD

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
2. Televizor LED Nei 101 cm (40″) 40ne5700, Full HD, Smart TV, WiFi, CI+

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
3. Televizor LED NEI 109cm (43″) 43NE6800, Ultra HD 4K, Smart TV, Wi-Fi, CI+

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
4. Televizor LED Orion 80 cm (32″) 32sa19rdl, HD Ready, Smart TV, Android TV, CI

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
5. Televizor LED LG 80 cm (32″) 32LM637BPLA, HD Ready, Smart TV, WiFI, CI+

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
6. Televizor Nei 32NE4700, 80 cm, Smart, HD, LED, Clasa F

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
7. Televizor Walton 32WA5600, 80 cm, Smart, HD, LED, Clasa F

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
8. Televizor LED Vivax 32S61T2S2SM, 80cm, HD Ready Android Smart TV, Clasa F

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
9. Televizor LED TCL 80 cm (32″) 32S6200, HD Ready, Smart TV, Android TV, WiFi, CI+

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
10. Televizor Horizon 32HL6330H, 80 cm, Smart, HD, LED, Clasa F

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
Ghid de cumpărare a unui smart TV ieftin: aspecte pe care trebuie să le luați în considerare
Dacă sunteți în căutarea unui televizor smart și vă simțiți copleșit de multitudinea de caracteristici și funcții pe care trebuie să le luați în considerare, acest ghid de cumpărare a unui Smart TV vă va ajuta să faceți alegerea potrivită.
Sunt foarte multe aspecte de luat în considerare atunci când cumpărați un televizor smart, asta pentru că există o selecție uriașă de tehnologii, caracteristici și funcționalități diferite, ca să nu mai vorbim de seria de acronime nu foarte ușor de înțeles.
Indiferent dacă sunteți în căutarea unor sfaturi simple sau doriți să știți care sunt funcțiile care contează cel mai mult, am reunit toate sfaturile noastre într-un singur loc pentru a răspunde la cele mai frecvente întrebări despre cumpărarea unui televizor inteligent.
Sfaturi rapide pentru cumpărarea unui smart TV
Dacă vă grăbiți, iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra un televizor. Vă explicăm detaliat fiecare dintre aceste puncte în ghidul nostru de cumpărare a unui smart TV, în partea a doua a acestei pagini:
Nu cumpărați un televizor cu rezoluție mai mică de 4K. Cu excepția cazului în care sunteți în căutarea unui al doilea (sau al treilea) televizor, evitați rezoluțiile Full HD sau 1080p. Și chiar și atunci, gândiți-vă dacă nu cumva v-ați putea extinde bugetul la 4K. Puteți sări însă peste televizoarele 8K (deocamdată). Televizoarele 8K sunt foarte scumpe, iar filmele și emisiunile 8K nu sunt încă disponibile.

Așteptați-vă să plătiți aproximativ 2.500 lei pentru un televizor 4K de 55 de inch, asta dacă veți prinde o reducere, respectiv cel puțin 4.500 lei pentru un model de 65 de inch.
Optați pentru o rată de reîmprospătare de 60 Hz sau 120 Hz: când vine vorba de rate de reîmprospătare, 60 Hz este considerată o valoare bună, însă 120 Hz aproape ideală. O rată de reîmprospătare mai mare oferă o mișcare mai fluidă pentru aproape orice tip de conținut, de la filme și emisiuni, la sporturi live și jocuri.
Căutați un smart TV compatibil HDR: acesta oferă culori mai realiste și un contrast mai bun. De preferință, luați în considerare un televizor care acceptă formate mai avansate, cum ar fi HDR10+ sau Dolby Vision. În unele cazuri, vei putea beneficia chiar de amândouă pe același televizor.
Televizoarele OLED oferă imagini mult mai clare decât majoritatea televizoarelor LCD, dar televizoarele QLED de la Samsung încă sunt o alegere foarte bună pentru un buget mediu.
Căutați cel puțin patru porturi HDMI și optați, dacă este posibil, pentru formatul de ultimă generație HDMI 2.1.
Ia în calcul posibilitatea de a cumpăra un soundbar. Difuzoarele televizorului sunt în prezent ceva mai slabe ca acum câțiva ani, asta pentru că ecranele sunt subțiri nu permit adăugarea unor ce ar putea oferi perfromanțe mai bune.
Evitați garanțiile extinse. Adesea, a plăti în plus câteva sute de lei pentru a adăuga ani de garanție nu s-a dovedit niciodată o alegere prea inspirată, cu excepția cazului în care ești genul de persoană care ”nu se uită la bani”.
Dimensiunea ecranului
Indiferent dacă sunteți în căutarea unui televizor de bază sau a unuia de înaltă performanță, cel mai important factor în decizia dvs. va fi probabil dimensiunea ecranului. Aici trebuie să luați în considerare câți membri ai familiei dvs. urmăresc de obicei simultan conținutul media și unde anume veți poziționa noul televizor. Având în vedere aceste două aspecte principale, raportat la bugetul de care dispuneți, alegeți apoi cea mai mare dimensiune de ecran cu care vă simțiți confortabil în spațiul respectiv. O dimensiune optimă, având în vedere prețul, performanța și dimensiunile unei camere de zi obișnuite, se încadrează undeva între 55 și 65 de inch.
Dimensiunea ecranului se alege și în funcție de cât de aproape stați de televizor. Practic, dacă puteți vedea pixelii individuali ai ecranului, stați prea aproape de televizor. O regulă bună de a determina distanța potrivită este aceea că ar trebui să stați la o distanță care este de trei ori mai mare decât înălțimea ecranului, pentru televizoarele HD, respectiv de doar 1,5 ori înălțimea ecranului pentru televizoarele 4K Ultra HD. Cu alte cuvinte, puteți sta de două ori mai aproape de un televizor 4K UHD.

Pont: Niciun ghid de cumpărare a unui smart TV, indiferent cât de detaliat ar fi, nu poate înlocui propria experiență și judecată. Dacă aveți ocazia, mergeți la un magazin (și poate luațiși familia cu dvs.) și uitați-vă la mai multe televizoare. Chiar dacă conținutul 4K este mai puțin frecvent decât cel de 1080p, disponibilitatea acestuia se extinde rapid pe Netflix, astfel că cel mai indicat este să vedeți cu proprii ochi care sunt diferențele de claritate între cele două tipuri de tehnologii.
De asemenea, ar trebui să luați în considerare și alte locuri în care ați putea instala televizorul în casa dvs. Deși sfaturile de mai sus sunt destinate camerelor de zi și sistemelor home theater, poate că veți dori să luați în considerare dimensiunea potrivită pentru alte încăperi ale casei, cum ar fi dormitorul sau bucătăria, unde un televizor mai mic poate fi o necesitate.
Concluzie: alegeți o dimensiune a ecranului și o rezoluție corespunzătoare distanței la care veți sta de ecran. Puteți începe de la 55 de inch, cu excepția cazului în care veți folosi televizorul într-un apartament mic sau într-o cameră de cămin.