Top 10 Sisteme Desktop PC cu procesor Intel Core i7
Selecția celor mai bune 10 sisteme desktop PC cu procesor Intel® Core™ i7, alături de un ghid de shopping și 8 informații esențiale pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un Sistem Desktop PC cu procesor Intel® Core™ i7. Fiecare Sistem Desktop PC a fost inclus în Top 10 pe baza analizei mai multor factori: performanță generală, design, funcții, raport preț/calitate și recenzii clienți.
1. Sistem PC Lenovo ThinkCentre Neo 50s (Procesor Intel® Core™ i7-12700 (12 cores, 2.1GHz up to 4.9GHz, 25MB), 16GB, 512GB SSD, Intel UHD 770, No OS)

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
2. Sistem PC DELL Vostro 3910 MT, (Procesor Intel® Core™ i7-12700 (12 core, 2.1GHz up to 4.9GHz, 25Mb), 16GB DDR4, 512GB SSD, Intel UHD 770, No OS, Negru)

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
3. Sistem PC HP ProDesk 400 G9 MT (Procesor Intel® Core™ i7-12700 (8 cores, 2.1GHz up to 4.9GHz, 25MB), 16GB DDR4, 512GB SSD, Intel UHD 770, Windows 11 Pro)

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
4. Sistem PC HP Z2 G9 Tower (Procesor Intel Core i7-12700K (12 core, 3.6GHz up to 5GHz, 25MB), 32GB DDR5, SSD 1TB M.2, Intel UHD 770, Windows 11 Pro)

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
5. Sistem PC Gaming MicroTech LudiX (Procesor Intel® Core™ i7-11700F (8 cores, 2.5GHz up to 4.9GHz, 16MB), 16GB DDR4, 1TB SSD, nVidia GeForce RTX 3060 12GB, Windows 11 Home)

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
6. Sistem PC ASUS ExpertCenter D7 (Procesor Intel i7-11700 (8 core, 2.5GHz up to 4.9GHz, 16MB), 16GB DDR4, SSD 512GB M.2 NVMe, Intel UHD 750, Windows 11 Pro)

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
7. Sistem Gaming Lenovo IdeaCentre 5 17IAB7 cu procesor Intel® Core™ i7-12700F pana la 4.90 GHz, Alder Lake, 32GB DDR4, 1TB SSD M.2 2280 PCIe, NVIDIA GeForce RTX 3060 12GB GDDR6, No OS

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
8. Sistem All-in-One Dell Inspiron 7700 cu procesor Intel® Core™ i7-1165G7 pana la 4.70 GHz, Tiger Lake, 27″, Full HD, 16GB DDR4, 512GB SSD + 1TB HDD, NVIDIA GeForce MX330 2GB, Windows 11 Home

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
9. Sistem PC Intel NUC 12 Extreme NUC12DCMi7 Dragon Canyon (Procesor Intel Core i7-12700 (12 cores, 2.1GHz up to 4.9GHz, 25MB), No RAM, No Storage, Intel UHD 770, Wi-Fi, No OS)

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
10. Sistem PC Gaming Interlink (Procesor Intel® Core™ i7-4770 (8M Cache, up to 3.90 GHz), 8GB DDR3, 2TB HDD, Placa Video Nvidia Geforce GT 710 2GB, DVD-RW, Cadou Tastatura + Mouse, Negru)

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
8 aspecte de luat în considerare înainte de a cumpăra un desktop PC
Sistemele desktop PC pot oferi performanțe superioare și suport periferic superior multor laptop-uri, dar variază drastic în ceea ce privește dimensiunea, prețul și puterea de procesare. Acest ghid vă explică tot ce trebuie să știți pentru a alege cel mai bun desktop PC pentru nevoile dvs.
Ce este un desktop PC?
Un desktop PC este un computer care este proiectat să rămână într-un singur loc. Desktopurile necesită de obicei un monitor extern, tastatură și mouse.
Înainte de a cumpăra un computer desktop nou, este esențial să înțelegeți modul în care factori precum CPU și RAM afectează performanța sistemului.
8 factori pe care trebuie să îi luați în considerare înainte de a cumpăra un desktop PC
Iată principalele lucruri pe care trebuie să le urmăriți atunci când cumpărați un desktop PC:
- Nevoile și bugetul dvs
- Procesor
- Memorie
- Hard disk
- Unitate optică
- Placă video/grafică
- Conectori periferici externi
- Monitor desktop
Nevoile și bugetul dvs
În mod ideal. nevoile dvs. specifice ar trebui să determine specificațiile optime ale computerului. De exemplu, viteza necesară a computerului dvs. depinde de ceea ce intenționați să faceți cu acesta. Un procesor rapid, RAM suficient și o placă grafică puternică sunt esențiale pentru un desktop PC pentru gaming. Un desktop pentru cei cu buget mai mic ar trebui să fie suficient dacă intenționați să utilizați computerul pentru navigarea pe web și sarcini simple de productivitate, cum ar fi procesarea de text.
Gama de prețuri și la ce vă puteți aștepta
- Mai puțin de 1.000 lei – Recomandat pentru navigare pe web, verificare e-mail, conversații/streaming video și cam atât.
- 1.250 lei – 5.000 lei – Ideal pentru navigarea pe web, rularea de software de productivitate și jocuri simple.
- 5.000 lei – 10.000 lei – Suficient de puternic pentru rularea unui software de editare video, streaming live și majoritatea aplicațiilor de business.
- 10.000 lei+ – Poate rula jocuri cu grafică complexă și programe de procesare a datelor care necesită foarte multe resurse.
Procesor

Deși există o varietate de procesoare desktop, majoritatea provin de la doar doi mari producători: AMD și Intel. Procesoarele Intel oferă în general performanțe mai bune, dar sunt mai scumpe decât procesoarele AMD. Cu toate acestea, principala diferență dintre procesoare se referă la numărul de nuclee pe care le oferă și viteza lor relativă.
Majoritatea producătorilor prezintă un sistem de evaluare a performanței pentru computerele lor desktop, dar comparația între mărci nu este întotdeauna ușoară. Cel mai bun sfat este să căutați PC-uri în gama dvs. de preț și apoi să cercetați specificațiile procesoarelor pentru a vă asigura că sunt suficient de puternice pentru nevoile dvs.
Memorie
Memoria volatilă (RAM) joacă un rol semnificativ în viteza și performanța unui computer. Cu cât RAM-ul este mai mare, cu atât performanța este mai bună. Experții recomandă cel puțin 8 gigaocteți de memorie, dar 16 GB oferă performanțe mai bune. Pentru jocuri și alte utilizări ce solicită consum ridicat de resurse, 16 GB este minimul pe care ar trebui să îl luați în considerare.

Deși memoria DDR3 a fost standardul pentru computerele desktop ani la rând, DDR4 este acum opțiunea ideală pentru alegerea unui desktop PC de calitate. Când cumpărați memorie RAM, optați pentru mai puține DIMM-uri pentru a permite upgrade-uri viitoare fără bătăi de cap.
Notă: modulele de memorie duale în linie (DIMM) conțin unul sau mai multe cipuri RAM pe o placă de circuite mică cu pini care o conectează la placa de bază.
Hard disk
În timp ce unele desktop PC-uri încă se bazează pe hard disk ca și unitate de stocare a datelor, majoritatea PC-urilor de generație nouă sunt acum livrate cu unități SSD. SSD-urile sunt de preferat deoarece sunt mai rapide, mai eficiente și mai durabile decât HDD-urile.

Există două elemente principale de luat în considerare atunci când alegeți un hard disk: dimensiunea și viteza. Un hard disk modern pentru desktop ar trebui să aibă cel puțin 1 TB de spațiu de stocare. Majoritatea rulează la 7.200 RPM în ceea ce privește viteza, dar unele unități eco sau cu viteză variabilă consumă mai puțină energie. Majoritatea plăcilor de bază acceptă acum partiționarea RAID pentru a instala mai multe hard disk-uri pe un singur desktop PC.
Notă: RAID înseamnă Redundant Array of Inexpensive Drives or Disks. Soluțiile RAID creează mai mult spațiu de stocare la un cost mai mic.
Unitate optică (CD/DVD/Blu-Ray)
Multe desktop-uri încă sunt echipate cu unități optice de tipul DVD Writer, dar unele PC-uri de dimensiuni mai mici au eliminat cu totul unitățile optice. Desktopul dvs. are nevoie de o unitate Blu-ray pentru a viziona filme în format Full HD. Dacă desktopul dorit nu are unitate optică, aveți posibilitatea de a achiziționa o unitate DVD Writer externă, ce poate fi utilizată și ca player Blu-ray.
Placă video/grafică
Dacă nu sunteți pasionat de jocuri cu grafică 3D, nu trebuie să optați în mod obligatoriu pentru o placă grafică dedicată. Pe de altă parte, gamerii ar trebui să ia în considerare un card DirectX 11 cu cel puțin 2 GB de memorie integrată. De asemenea, alegeți o placă video low-buget dacă sunteți interesat de accelerarea sarcinilor non-3D. Factorii de luat în considerare includ performanța, cantitatea de memorie de pe card, conectorii de ieșire și versiunea de Direct X acceptată.
Conectori periferici externi
Verificați câte și ce tip de porturi externe sunt disponibile pe computer pentru a fi utilizate cu viitoarele periferice pe care le veți achiziționa. În prezent există o mare varietate de conectori periferici de mare viteză. Cel mai bine este să optați pentru un PC cu cel puțin șase porturi USB. Alți conectori de viteză mai mare includ eSATA și Thunderbolt, care pot fi utile în special pentru stocarea externă. Multe desktop-uri au chiar și cititoare de carduri SD.
Monitor desktop

Deși există computere all-in-one cu monitoare încorporate, trebuie totuși să țineți cont de calitatea ecranului. Majoritatea monitoarelor de astăzi se bazează pe tehnologia LCD, iar singura diferență semnificativă dintre ele este dimensiunea și costul. Alți factori, cum ar fi acuratețea culorilor, pot fi vitali dacă intenționați să utilizați desktopul pentru lucrări grafice. Ecranele LCD de 24 de inchi sunt cele mai comune, datorită accesibilității și suportului pentru videoclipuri de înaltă definiție 1080p. Ecranele mai mari, cum ar fi LCD-urile de 27 de inchi și ecranele 4K, sunt și ele o opțiune bună dacă preferați un monitor mai mare.
Cine ar trebui să cumpere un desktop PC?
Achiziționarea unui desktop PC este o idee bună dacă doriți un computer de uz casnic pe care să îl folosească întreaga familie. Desktopurile sunt mai versatile decât laptopurile, deoarece au mai multe porturi pentru diferite tipuri de monitoare, tastaturi și alte accesorii. De asemenea, dacă ești designer grafic sau artist vizual, vei dori un desktop cu unul sau mai multe monitoare mari.
Când vine vorba de jocuri, computerele desktop sunt mai puternice decât majoritatea laptopurilor sau chiar față de consolele dedicate pentru jocuri video. Dacă vă plac jocurile VR sau jocurile online cu grafică 3D, cu siguranță aveți nevoie de un desktop și de un scaun de gaming confortabil.
Ce să faceți după ce cumpărați un desktop PC?
După ce ați conectat toate perifericele și ați pornit computerul pentru prima dată, luați măsuri pentru a vă proteja computerul de atacurile din exterior, asta înainte de a vă conecta la internet. Pentru un semnal mai puternic, conectați-vă desktopul direct la modemul de internet. Dacă desktopul dvs. a primit o garanție, poate fi necesar să îl înregistrați pe site-ul retailer-ului sau producătorului.
Un mic sfat…
Deși s-ar putea să fiți tentat să cumpărați cel mai ieftin computer desktop pe care îl puteți găsi, este mai bine să cheltuiți ceva bani în plus pe un dispozitiv puțin mai puternic, chiar dacă acesta este mai puternic decât ceea ce aveți nevoie. De asemenea, dacă nu optați pentru un desktop all-in-one, rețineți că va trebui să cumpărați o mulțime de accesorii pentru a putea beneficia la maxim de facilitățile oferite de un desktop PC.