Top 10 Boxe Portabile Foarte Puternice
Selecția celor mai bune 10 boxe portabile puternice, alături de un ghid de shopping și câteva informații esențiale pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra o boxă portabilă puternică. Fiecare boxă a fost inclusă în Top 10 pe baza analizei mai multor factori: performanță, design, funcții, raport preț/calitate și recenzii clienți.
1. Boxa portabila Blaupunkt, MB06, Bluetooth, FM/SD/USB/AUX/KARAOKE, 500W

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
2. Boxa portabila profesionala Blaupunkt PS6, Bluetooth, FM, SD, USB, Karaoke, Lumini LED, Negru

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
3. Boxa portabila samus ibiza 6.5 – 500 W

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
4. Boxa portabila profesionala Blaupunkt, PA10, Bluetooth, FM/SD/USB/AUX/KARAOKE, 600W

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
5. Boxa portabila samus studio 12 – 600 W

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
6. Boxa Portabila Media-Tech Karaoke Partybox KEG BT, Radio, MP3 Player, 30W RMS, Difuzoare Stereo, Incinta Lemn, USB + Slot SD, Telecomanda, Antena, Negru

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
7. Boxa portabila Lamax LMXPBB500

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
8. Boxa portabila profesionala Blaupunkt, Bluetooth FM/SD/USB/AUX/KARAOKE 700W PA15

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
9. Boxa Portabila N-Gear Flash

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
10. Boxa Bluetooth V4.0 MUSE M-660 BT

VEZI ȘI ALTE OFERTE
Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3
Cum să cumperi o boxă portabilă de calitate în doar câțiva pași
Atunci când cumperi o boxă portabilă este foarte important să știi încă de la început care sunt aspectele cheie la care trebuie să te uiți. Acest ghid îți explică pas cu pas principalele caracteristici ale boxelor portabile (bluetooth) și îți oferă sfaturi pertinente pentru a face o alegere pe care să nu o regreți mai târziu.
Boxele portabile utilizează tehnologia Bluetooth și reprezintă o modalitate foarte ușoară de a asculta muzică oriunde te-ai afla. Încă îți faci griji că nu ai descărcat cele mai noi melodii pe memory stick-ul tău? Uită de asta. Poți folosi oricând o boxă portabilă puternică pentru a asculta muzica stocată pe telefonul tău mobil sau, eventual, pe orice alt dispozitive cu tehnologie Bluetooth.
Folosind o boxă Bluetooth ai posibilitatea să asculți muzică de pe orice dispozitiv portabil, iar asta la un volum destul de mare și fără a avea nevoie vreodată de o pereche de căști.
Pentru că există o ofertă uriașă de boxe Bluetooth puternice în aproape orice magazin online de profil, vom discuta în continuare despre caracteristicile la care trebuie să te uiți dacă vrei să cumperi cea mai bună boxă Bluetooth pentru nevoile tale specifice.
După cum probabil ai observat deja, în prezent există o variație foarte mare în ceea ce privește calitatea și performanța boxelor portabile, astfel că este foarte indicat să poți verifica cu ușurință diferitele funcții și opțiuni de care ai putea avea (sau nu) nevoie, să înțelegi cât mai mult din specificațiile fiecărui produs în parte și apoi să poți decide singur care este boxa cu cel mai bun raport calitate preț.
Cum funcționează boxele Bluetooth
După cum sugerează chiar denumirea lor, boxele Bluetooth folosesc conectivitatea Bluetooth pentru a crea legătura între sursa de muzică și difuzorul boxei audio.
Notă despre Bluetooth: Bluetooth este un standard de conectivitate wireless pentru comunicații pe distanță scurtă. Folosind banda ISM de 2,48 GHz și tehnici precum saltul de frecvență, s-a dezvoltat un standard care poate fi folosit nu numai pentru conexiunile audio, ci și pentru alte forme de conectivitate fără fir, inclusiv IoT.
Aspectele cheie ale boxelor Bluetooth sunt reprezentate de conexiunea Bluetooth, amplificatorul și difuzoarele. De asemenea, este inclusă aici și o baterie tip acumulator care face difuzorul autonom și portabil.

De precizat că boxele portabile sunt adesea echipate si cu o intrare auxiliară care să permită conexiunea prin cablu, dacă este necesar.
În general, comenzile de pe difuzorul Bluetooth sunt reprezentate de comutatorul de pornire / oprire, controalele de volum, un buton și un indicator de asociere. În unele cazuri, pentru a facilita asocierea, este disponibilă și tehnologia NFC.
Cum să alegi cea mai bună boxă Bluetooth
Prima etapă în alegerea celei mai bune boxe Bluetooth este să știi foarte bine cum anume vrei să o utilizezi. În timp ce unele boxe pot fi folosite acasă, altele pot fi utilizate mai mult în exterior sau atunci când călătorești. Prin urmare, cea mai bună boxă portabilă pentru casă poate să nu fie la fel de bună pentru călătorii, deoarece cerințele vor fi total diferite.
Există câteva aspecte de luat în considerare atunci când cumperi o boxă Bluetooth:
Durata de viață a bateriei: pentru că, cel mai probabil, nu ți-ai dori să reîncarci boxa o dată pe oră, durata de viață a bateriei este un parametru cheie de luat în considerare. În general, un acumulator de calitate ar trebui să furnizeze suficientă energie unei boxe portabile astfel încât aceasta să funcționeze neîntrerupt timp de câteva ore. În timp ce boxele de mici dimensiuni tind să aibă baterii mai mici, care nu au o autonomie atât de mare, unele dintre cele mai mari și mai puternice boxe portabile pot funcționa fără probleme până la 24 de ore!

În general, duratele de funcționare pot varia de la patru până la zece ore și vor fi menționate în lista de specificații ca durata medie de viață a bateriei. Motivul pentru care se întâmplă asta este pentru că, cu cât pui difuzorul la un volum mai tare, cu atât acesta va folosi mai mult curent și autonomia bateriei nu va mai fi la fel de mare.
Atunci când cumperi o boxă Bluetooth, asigură-te că durata de viață a bateriei este suficient de mare pentru ceea ce ai nevoie. De asemenea, reține că bateriilor Li-ion ”nu le place” să fie complet descărcate, așa că încarcă bateria boxei înainte de a o utiliza și nu o lăsa niciodată să se descarce complet. De asemenea, este important de știut și faptul că, pe măsură ce îmbătrânesc, bateriile nu mai pot stoca o cantitate de energie la fel de mare ca la început.
Calitatea sunetului: În mod evident, este plăcut să ai o boxă portabilă care sună bine. Producătorii oferă adesea specificații referitor la distorsiunea armonică totală, o valoare de sub 1% fiind un obiectiv bun. Cât privește acest parametru, cu cât valoarea este mai mică, cu atât mai bine.
De asemenea, răspunsul în frecvență este foarte important. Unele difuzoare sună mai bine decât altele iar acest lucru este adesea rezultatul unui răspuns în frecvență mult mai bun, respectiv frecvențele înalte/joase care sunt auzite înainte ca răspunsul să dispară. În lista de specificații vei observa adesea valori precum 100 Hz până la 20 kHz. Punctul de 100 Hz este frecvența joasă iar 20 kHz frecvența superioară. Deoarece majoritatea dintre noi nu aude până la 20 kHz, mai ales pe măsură ce îmbătrânim, frecvența de vârf nu este la fel de importantă. Punctul de joasă frecvență indică nivelul de bas la care ne putem aștepta – cu cât este mai scăzut, cu atât mai bine.
Design: Există atât de multe design-uri pentru boxele Bluetooth încât ți-ar fi practic imposibil să nu găsești una pe gustul tău.
Dimensiune: Boxele Bluetooth sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni. Există acele boxe mici conice sau cilindrice care vizează o funcționare foarte portabilă și altele mai mari, care tind să ofere un sunet de o calitate mai bună. De asemenea, acestea pot fi dreptunghiulare sau chiar cilindrice. În general, cu cât sunt mai mari, cu atât calitatea audio este mai bună, iar cele mai mari boxe pot avea de asemenea o baterie mai mare și o autonomie de funcționare îndelungată.

Putere: nu toate boxele Bluetooth au acest parametru specificat, iar când este menționat, este dat în wați. Zece wați ar putea fi suficient pentru ca o boxă de mici dimensiuni să fie considerată puternică, deși eficiența unor difuzoare mici s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Reține că este nevoie întotdeauna de mai multă putere pentru utilizarea boxei în încăperile mari sau în exterior.
Rezistență la apă: Deoarece boxele Bluetooth sunt destul de convenabile, datorită faptului că sunt portabile, acest lucru înseamnă că pot fi amplasate în orice loc, chiar și lângă apă. Apa și electronicele nu se împacă prea bine, așa că este foarte important să optezi pentru o boxă portabilă care a fost concepută să reziste la contactul cu apa. Unele boxe audio sunt chiar submersibile, însă este întotdeauna mult mai ușor să găsești una care este rezistentă la apă. Boxele rezistente la apă sunt utile în special atunci când sunt folosite la piscină sau pe plajă.
Versiune Bluetooth: Vei observa adesea în lista de specificații o mențiune referitoare la versiunea Bluetooth. Bluetooth v.1 a fost prima versiune care a apărut și este o raritate să găsești vreun echipament care să folosească acest standard acum. Versiunea 2.1 este încă foarte utilizată, dar există din ce în ce mai multe produse care utilizează versiuni moderne precum Bluetooth 4.0 și chiar Bluetooth 5.
Atunci când cumperi o boxă, probabil te întrebi ce înseamnă de fapt numărul versiunii Bluetooth. Principalul avans al tehnologiei de transmitere a semnalului audio între două dispozitive a venit cu Bluetooth 2.1, care avea un profil numit EDR sau Enhanced Data Rate. Acest lucru a oferit un salt important în materie de calitate audio, permițând conexiunii wireless să transporte mai multe date, ceea ce a permis, la rândul său, o reprezentare mai fidelă a sunetului.

Așadar, dacă boxa pe care o vrei are Bluetooth 2.1 sau mai mare, este în regulă – versiunile superioare oferă, în esență, capacități suplimentare pentru activități precum colectarea de date de la dispozitive precum trackere de fitness sau alți senzori. Dacă boxa ta nu are tot felul de funcții suplimentare (putin probabil), o versiune de Bluetooth superioară nu este atât de importantă, deși nu este în niciun caz un dezavantaj.
Conectarea mai multor boxe: unele difuzoare au capacitatea de a se conecta la un al doilea difuzor pentru a obține un sunet stereo. Dacă sunetul stereo este important pentru tine, atunci aceasta este o caracteristică care merită investigată și pusă pe lista de „dorințe” deoarece acum există destul de multe boxe portabile care vin cu această facilitate.
NFC: Conectarea unei surse de muzică, cum ar fi un telefon sau iPod, la boxele Bluetooth este în mod normal foarte ușoară. Cu toate acestea, folosind tehnologia NFC poți ocoli setările de conexiune și poți începe să redai muzica aproape instantaneu. NFC permite dispozitivelor compatibile să se conecteze la un difuzor prin Bluetooth pur și simplu atingând cele două dispozitive unul de celălalt. Dezavantajul este că, deși iPhone-urile dispun de NFC, din motive de securitate acesta este folosit exclusiv pentru Apple Pay. Aceasta înseamnă că funcția NFC a unei boxe portabile este utilă numai celor care folosesc telefoane Android.

Intrări cu fir: o serie de dispozitive mai vechi, cum ar fi iPod classic, nu au Bluetooth. Într-un asemenea scenariu, fie cumperi un mic transmițător Bluetooth, fie ai în vedere achiziționarea unui cablu audio pentru a realiza conexiunea. Având în vedere că toate boxele audio portabile au o intrare jack de 3,5 mm, conectarea dispozitivelor doar prin cablu este încă posibilă. *Înainte de a presupune că orice boxă portabilă are o intrare jack, este întotdeauna cel mai bine să verifici.
În concluzie, există o mare varietate de boxe Bluetooth, fiecare cu propriile caracterisitici de design, putere și funcționalități. În timp ce unele sunt foarte ieftine, altele pot fi destul de costisitoare. În funcție de ceea ce îți dorești, optează întotdeauna pentru o boxă portabilă numai după ce ai trecut în revistă toate aspectele menționate anterior și te-ai asigurat că dispozitivul pe care vei da banii este exact ceea ce ai nevoie.