Cele mai bune 10 telefoane cu incarcare wireless, alături de un ghid de shopping și câteva informații esențiale pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un telefon cu incarcare Wi-Fi. Fiecare telefon a fost inclus în Top 10 pe baza analizei mai multor factori: tehnologie Wi-Fi, performanță, design, funcții, raport preț/calitate și recenzii clienți.
Top 10 cele mai bune telefoane cu incarcare wireless
- Telefon mobil Samsung Galaxy S23 Ultra, Dual SIM, 512GB
- Telefon mobil Samsung Galaxy S23 Plus, Dual SIM, 8GB RAM, 256GB
- Telefon mobil Samsung Galaxy S23, Dual SIM, 8GB RAM, 256GB
- Telefon mobil Apple iPhone 15 Plus, 128GB, 5G, Black
- Telefon mobil Apple iPhone 15, 128GB, 5G, Blue
- Telefon mobil Apple iPhone 14 Pro Max, 128GB, 5G, Gold
- Telefon mobil Apple iPhone 14 Pro, 128GB, 5G, Deep Purple
- Telefon mobil Apple iPhone 14, 128GB, 5G, Purple
- Telefon mobil Apple iPhone 13, 128GB, 5G, Pink
- Telefon mobil Samsung Galaxy S22, Dual SIM, 256GB, 8GB RAM
Alte oferte de telefoane cu functie de incarcare Wi-Fi
Samsung Galaxy S10 Plus, Procesor Snapdragon 855, Dynamic AMOLED Capacitive touchscreen 6.4″, 8GB RAM, 128GB Flash, Camera Tripla 12+12+16MP, 4G, Wi-Fi, Single SIM, Android (Negru)
Samsung Galaxy A32, Dual SIM, 128GB, 4G, Blue
Apple iPhone 11, 64GB, Black
Samsung Galaxy A52, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Awesome Black
Apple iPhone 13, 128GB, 5G, Midnight
Samsung Galaxy S10e, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Black
Samsung Galaxy A53, Dual SIM, 6GB RAM, 128GB, 5G, Awesome Black
Apple iPhone 13 Pro, 128GB, 5G, Graphite
Samsung Galaxy A33, Dual SIM, 6GB RAM, 128GB, 5G, Awesome Black
Oppo Reno 6, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 5G, Stellar Black
Cum funcționează încărcarea wireless?
Încărcarea wireless poate fi o modalitate foarte convenabilă de a vă menține telefonul în funcțiune, dar trebuie să vă asigurați că aveți fie un telefon compatibil, fie unul care suportă o carcasă de încărcare wireless.
Încărcarea wireless a revenit în atenția tuturor de la lansarea Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, dar Apple a întârziat destul de mult cu această facilitate, multe telefoane Android oferind-o ca opțiune standard de câțiva ani.
Dacă telefonul nu acceptă încărcarea wireless în mod nativ, un dispozitiv pentru încărcare wireless folosește încărcarea inductivă pentru a furniza energie unei bobine receptive încorporate în spatele telefonului tău. Încărcarea începe atunci când telefonul este plasat pe un suport de încărcare fără fir și necesită un contact stabil și constant între bobina receptivă și suprafața suportului de încărcare.
Un avertisment important înainte de a intra în detalii despre tehnologia încărcării wireless: deși este foarte convenabil să-ți poziționezi telefonul pe o suprafață pentru ca bateria să înceapă să se încarce, natura tehnologiei utilizate face ca acest tip de încărcare să fie mai lentă decât încărcarea convențională și semnificativ mai lentă decât multe tehnologii de „încărcare rapidă” utilizate de anumite mărci de smartphone-uri.
Dacă telefonul stă mai tot timpul pe biroul tău de lucru în timpul zilei sau pe o noptieră peste noapte, probabil că viteza de încărcare prin wireless nu va fi o problemă prea mare pentru tine. Cu toate acestea, nu te aștepta ca un telefon de ultimă genereție să se încarce rapid doar pentru că a fost plasat pe un dispozitiv de încărcare wireless. Dacă viteza de încărcare este tot ceea ce contează pentru tine, o conexiune prin cablu este întodeauna prima opțiune de luat în calcul.
Standarde de încărcare wireless
Există numeroase branduri care oferă suporturi de încărcare wireless, însă cele mai multe dintre ele se concentrează pe doar două standarde principale de încărcare wireless: Qi și PMA.
Ce este Qi?
Tehnologia de încărcare wireless Qi (pronunțat „chee”) este un standard global administrat de Wireless Power Consortium, fiind utilizată în prezent de cele mai multe smartphone-uri. Qi este standardul pe care îl folosesc iPhone-urile Apple, însă nu sunt singurii care fac asta. Unele dintre cele mai populare mărci de smartphone-uri, cum ar fi seria Galaxy de la Samsung, sunt compatibile cu standardul Qi.
Stațiile de încărcare Qi sunt din ce în ce mai populare în întreaga lume, pe măsură ce tehnologia devine mai comună și mai ales în lumina adoptării încărcării Qi de către Apple și a utilizării tehnologiei în multe hoteluri și aeroporturi din întreaga lume.
Ce este PMA?
PMA este celălalt standard major în industria încărcării wireless, deși a fost ușor eclipsat de standardul Qi. La fel ca și Qi, PMA folosește încărcarea inductivă printr-un suport pe care tot ce trebuie să faceți este să așezați un telefon compatibil PMA. Samsung acceptă ambele standarde (atât încărcarea PMA, cât și Qi) pentru telefoanele sale din gama premium, ceea ce înseamnă că acele dispozitive ar trebui să funcționeze cu oricare tip de suport de încărcare.
Telefonul meu nu dispune de încărcare wireless! Ce pot face pentru a beneficia de această facilitate?
Dacă utilizați un telefon care nu are capabilități de încărcare wireless, nu este totul pierdut. Pentru o serie de telefoane populare, în special iPhone-uri, producătorii au intorodus pe piață carcase de încărcare compatibile cu Qi. La fel ca husele obișnuite pentru telefon, acestea se atașează în spatele telefonului și includ buclele inductive necesare pentru a permite încărcarea wireless.
În cazul în care telefonul nu este compatibil cu tehnologia de încărcare fără fir, te vei confrunta cu dezavantajul că dispozitivul de care ai nevoie (carcasa) nu este gratuită, iar atașarea acesteia va adăuga un pic de volum telefonului dvs., deoarece dispozitivul include atât mecanismul de încărcare Qi, cât și un anumit adaptor care trimite energie către telefonul dvs. prin portul de încărcare. Prin urmare, dacă doriți să vă încărcați telefonul cu un cablu obișnuit, va trebui să îndepărtați carcasa Qi înainte de a face acest lucru.
Cum funcționează dispozitivele de încărcare wireless?
Principala componentă a unui dispozitiv Qi este încărcătorul propriu-zis, vândut de obicei ca un mic suport de încărcare, deși există și alte abordări. IKEA, de exemplu, vinde o varietate de piese de mobilier care încorporează încărcarea wireless Qi, inclusiv mese și lămpi, asta dacă nu agreați ideea unui suport de încărcare clasic.
Deoarece Qi este un standard, vestea bună este că orice încărcător Qi ar trebui să funcționeze cu orice telefon compatibil Qi. În timp ce brandurile populare își produc în general „propriile” încărcătoare wireless, interoperabilitatea îți oferă avantajul de a nu fi limitat la opțiunile legate de marcă.
Varietatea mare a dispozitivelor înseamnă că puteți găsi plăci de încărcare Qi la o gamă largă de prețuri, mai ales dacă sunt concepute pentru a încărca mai multe dispozitive simultan. Este important să fiți atenți și să vă asigurați că orice dispozitiv pe care îl cumpărați respectă cerințele de reglementare pentru dispozitivele electrice, deoarece, chiar dacă se bazează pe o încărcare inductivă relativ sigură (nu puteți suferi un șoc electric dacă atingeți dispozitivul), un încărcător prost construit ar putea prezinta totuși un risc electric, așa cum există și în cazul unei conexiuni directe prin cablu.
Cum să alegeți un încărcător wireless
Posibilitatea de a avea un încărcător wireless pentru telefonul tău este un mare avantaj, dar trebuie să știi că nu toate încărcătoarele sunt create la fel. Anumite încărcătoare wireless vor funcționa mai bine cu telefonul tău, în timp ce altele ar putea să-ți dea bătăi de cap. De unde știi pe care să-l cumpărați? Îți vom arăta în cele ce urmează.
Înainte să aprofundăm subiectul, să scoatem în evidență un aspect foarte important: veți avea nevoie de un telefon cu încărcare wireless pentru a utiliza un încărcător wireless. Există tentația de a presupune că toate telefoanele au încorporată această tehnologie în zilele noastre, dar nu este cazul. O simplă căutare pe web te poate lămuri dacă telefonul tău dispune sau nu de această facilitate.
Qi este cheia
Pentru o scurtă perioadă, au existat câteva standarde diferite de încărcare wireless care au luptat din răsputeri să câștige simpatia producătorilor, dar asta nu a durat mult. Orice telefon cu încărcare wireless are acum standardul de încărcare Qi — pronunțat „chee”—. Asta include și iPhone-urile.
Gândiți-vă la asta ca la standardele USB. Nu puteți folosi un încărcător micro-USB cu un telefon care are USB-C. În același mod, aveți nevoie de un încărcător Qi pentru a încărca wireless un telefon care acceptă Qi. Mai simplu de atât nu se poate. După cum am menționat, nu există alternative viabile la Qi, însă este ceva de reținut.
Optați pentru USB-C
Deși vorbim despre încărcarea wireless aici, sunt totuși implicate și câteva fire. În timp ce încă există o mulțime de încărcătoare wireless care folosesc micro-USB (iar acestea sunt încă bune din punct de vedere tehnic), veți face o alegere mai bună optând pentru USB-C.
De ce? Încărcătoarele micro-USB folosesc un standard mai vechi, numit „QuickCharge”, ce are o limită de putere mai mică decât noul standard USB-C „Power Delivery”. Aceasta înseamnă că încărcătoarele wireless USB-C sunt mai puternice și mai rezistente la actualizările viitoare.
Celălalt beneficiu este că telefonul dvs. are probabil și un port USB-C, cu excepția cazului în care aveți un iPhone. Prin urmare, dacă aveți nevoie de viteze de încărcare mai bune sau doriți să folosiți telefonul în timp ce se încarcă, puteți pur și simplu să deconectați încărcătorul wireless și să puneți cablul direct în telefon.
Cât de mult contează puterea de încărcare
Un încărcător Qi va funcționa cu orice telefon care acceptă încărcarea wireless Qi. Cu toate acestea, cel mai bun încărcător wireless pentru un iPhone 13 ar putea să nu fie cel mai bun încărcător wireless pentru un Galaxy S21. Să vorbim despre vitezele de încărcare.
Telefoane diferite au viteze de încărcare wireless diferite. De exemplu, dispozitivele Samsung au propriul protocol numit „Încărcare rapidă wireless”. Dacă achiziționați un încărcător wireless care acceptă acest protocol, veți obține viteze de încărcare wireless de până la 15 W.
În mod similar, iPhone-ul are protocolul de încărcare „MagSafe”. Încărcătoarele wireless care sunt construite special pentru MagSafe pot încărca iPhone-ul mai repede decât încărcătoarele wireless generice. Din nou, cu riscul de a ne repeta, orice încărcător Qi va încărca iPhone-ul, însă nu la fel de repede. Acesta este principalul aspect de reținut.
Atâta timp cât optați pentru un încărcător wireless Qi pentru un telefon cu încărcare Qi, veți putea încărca dispozitivul fără probleme. Pentru a vă asigura că îl puteți încărca la cea mai rapidă viteză posibilă, veți dori să optați întotdeauna pentru un încărcător wireless perfect compatibil cu specificațiile smartphone-ului dvs.
Ce încărcător wireless să aleg?
Pe lângă tipul conectorului și puterea de încărcare, un alt aspect de luat în considerare este designul. Vă doriți încărcător cu suport plat sau cu un suport de sprijin? Care este designul spre care vă orientați? Există o mulțime de încărcătoare wireless extrem de diferite pe piață, astfel că alegerea unui model potrivit ar putea să vă dea bătăi de cap.
Magazine precum eMAG și Altex vin cu o ofertă extrem de bogată de încărcătoare wireless, la o gamă foarte variată de prețuri. Puteți consulta oferta acestor magazine pentru a găsi un încărcător wireless care să se potrivească preferințelor dvs., cel puțin în ceea ce privește designul.
Totuși, nu trebuie să vă preocupe prea mult potrivirea exactă a încărcătorului cu specificațiile telefonului dvs. Încărcarea fără fir – chiar și la cele mai mari viteze – este întotdeauna mai lentă decât încărcarea cu fir. De aceea, probabil că cel mai bun moment pentru a utiliza un încărcător fără fir este peste noapte sau în timpul zilei de lucru, când nu aveți nevoie de o încărcare rapidă.
[TelefonWireless]
Povestea Top 10 a început în anul 1996, când a fost înregistrat domeniul web Top10.ro. În prezent, proiectul este dezvoltat de către o echipă cu o experiență de peste 17 ani în marketing digital și creare de conținut. Punem suflet în fiecare pagină și ne străduim să-ți oferim recenzii de o calitate ireproșabilă, care te pot ajuta să iei decizii mai bune atunci când cumperi online. Află mai multe Despre noi.