Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cum optezi pentru cel mai bun produs?

Activitatea de shopping online ar trebui să fie întotdeauna o experiență plăcută și sigură. Dar, pentru a nu da greș niciodată, trebuie să știi cum să optezi pentru cel mai bun produs, care să corespundă întru totul preferințelor tale.

Să vorbim despre alegerea celui mai bun produs, la modul general, nu te-am ajuta prea mult. Îți vom supune însă atenției modul în care poți face asta prin puterea exemplului. Mai exact, îți vom explica ce anume trebuie să faci pentru a cumpăra cel mai bun laptop.

Cum optezi pentru cel mai bun laptop?

Iată care sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare pentru a cumpăra un laptop bun.

Alege sistemul de operare: Windows 10 vs. Mac vs. Chrome OS?

Uneori este dificil să te hotărăști ce sistem de operare e mai bun, mai ales dacă nu ești familiarizat cu fiecare dintre acestea. Majoritatea laptopurilor vin cu unul din cele trei sisteme de operare: Windows, Chrome OS sau MacOS (numai pentru MacBooks). Alegerea celui mai potrivit este o preferință personală, așa că nu ezista să îți îndrepți atenția către cel care corespunde cel mai bine nevoilor tale.

Hotărăște-te dacă vrei un laptop 2-în-1

Multe laptopuri se încadrează în categoria 2-în-1, practic niște dispozitive hibride care pot fi utilizate atât în modul tradițional (laptop), cât și în modul tabletă. La fel ca în cazul sistemului de operare, este o chestiune ce ține de preferințele fiecăruia.

Alege dimensiunea potrivită

Înainte de a analiza specificațiile sau prețul unui laptop, trebuie să îți dai sema cât de portabil ar trebui să fie laptopul tău. Laptopurile sunt de obicei clasificate după dimensiunile display-ului: 11 până la 12 inci: cele mai subțiri și mai ușoare, care cântăresc de regulă 2,5 până la 3,5 kilograme; 13-14 inci: oferă cel mai bun echilibru funcționalități / portabilitate; 15 până la 16 inci: vei lua în considerare această dimensiune dacă dorești un ecran mai mare și nu intenționezi să iei laptopul cu tine prea des; 17 – 18 inci: dacă laptopul va rămâne pe birou toată ziua, un sistem de 17 sau 18 inci îți poate oferi puterea de procesare de care ai nevoie pentru a rula jocuri de ultimă generație sau pentru a obține un nivel înalt de productivitate în activitatea de la serviciu.

Verifică tastatura și touchpad-ul

Dacă intenționezi să lucrezi mult timp pe laptop, asigură-te că tastatura oferă feedback tactil solid, o deplasare suficientă a tastei (distanța la care tasta coboară când este apăsată, de obicei 1 până la 2 mm) și suficient spațiu între taste.

Verifică specificațiile

Componentele sistemului, cum ar fi procesorul, hard disk-ul, memoria RAM și placa video, pot încurca chiar și pasionații de notebook-uri, așa că nu ezita să acorzi atenția cuvenită acestui criteriu și chiar să apelezi la ajutorul unui specialist dacă ai neclarități.

Nu neglija durata de viață a bateriei

Dacă intenționezi să utilizezi laptopul în poală, acasă sau la serviciu, vei dori probabil să ai o autonomie de cel puțin 7-8 ore. Pentru a determina durata de viață a bateriei unui laptop, nu te lua niciodată după specificații. În schimb, citește cu atenție recenziile utilizatorilor care folosesc deja laptopul respectiv.

Ține cont de bugetul tău

Un laptop decent costă undeva la 2.500 – 3.000 lei. Cu toate acestea, dacă poți aloca un buget mai consistent acestei investiții, te vei alege cu un sistem mai performant, un design mai bun și un display pe măsură.

Alege un brand consacrat

Laptopul tău este la fel de bun ca și compania care se află în spatele său. Nu ezita să îți îndrepți atenția în mod special asupra unui laptop fabricat sub o mărcă populară, care și-a câștigat o reputație bună de-a lungul timpului.