Ați auzit probabil de interesul tot mai mare pentru camerele video auto, cunoscute și sub numele de camere de bord. De regulă, aceste dispozitive sunt montate pe parbriz și înregistrează drumul și traficul în timp ce conduceți. Dacă ați fost vreodată implicat într-un accident de mașină (noi sperăm să nu fi fost!), atunci s-ar putea să înțelegeți de ce există un astfel de interes pentru aceste dispozitive.
O cameră auto este tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă asigura că aveți o dovadă video a tot ceea ce vi se întâmplă pe drum, atât în interior, cât și în exteriorul mașinii dvs. Acum s-ar putea să vă întrebați: „Cum să aleg cea mai bună cameră auto?” Într-adevăr, există o mulțime de tipuri diferite de camere auto cu caracteristici și prețuri diferite, așa că este foarte important să luați în considerare pentru ce anume veți folosi camera auto și ce performanțe vă doriți de la aceasta.
Alegerea celei mai bune camere auto în funcție de nevoile dvs.
În ce scop doriți să utilizați camera? În funcție de nevoile și tipul dvs. de șofer, s-ar putea să fiți interesat de diferite funcții și modele, iar principalele caracteristici de luat în considerare sunt următoarele: posibilitatea de filmare interior / exterior, capacitatea de stocare, rezoluția video, funcțiile GPS și înregistrarea la detectarea mișcării. Desigur, va trebui să vă luați și în considerare bugetul. Dacă vizitați site-ul nostru dedicat camerelor video auto față-spate, la această pagină, veți vedea că am realizat un top 10 al celor mai bune camere, alături de un ghid informativ care vă oferă indicațiile necesare pentru a lua o decizie de achiziție cât mai bună.
Iată ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți o cameră de bord:
Număr de camere
Dacă sunteți un șofer profesionist (sau poate chiar dacă aveți frecvent copii în mașină), veți dori să aveți o cameră video care să filmeze atât la exterior, cât și la interior. Pe site-ul nostru (link mai sus) veți găsi mai multe tipuri de camere video auto, inclusiv modele care filmează interior-exterior.
Stocare
În funcție de cât de des conduceți și de scopul pentru care veți folosi camera auto, veți dori să luați în considerare și capacitatea stocare de care veți avea nevoie. De regulă, un card de memorie de 16GB ar putea fi suficient pentru o utilizare zilnică obișnuită. Însă, dacă bugetul permite, vă recomandăm să cumpărați un card de memorie de cel puțin 32 GB.
Calitatea minimă a imaginii
Calitatea imaginii este extrem de importantă atunci când optați pentru o cameră auto. Indiferent dacă trimiteți o dovadă firmei dvs. de asigurări, partajați imagini cu un polițist sau încercați să aflați cine v-a lovit mașina în timp ce era parcată, veți dori să puteți distinge clar numărul de înmatriculare și alte detalii importante.
Toate camerele prezentate de noi înregistrează extern într-un format video Full HD (1080px), iar majoritatea camerelor cu filmare la interior înregistrează în format HD (720px) și au vedere nocturnă cu infraroșu. Aceasta înseamnă că veți obține o filmare destul de clară a drumului, respectiv a interiorului mașinii, fie ce e zi sau noapte/ ploaie sau soare! O cameră foarte bună sub aspectul raportului preț-calitate este Mio MiVue C588T, care filmează la o rezoluție video Full HD și 30 de cadre pe secundă.
Setarea unui buget
Desigur, veți dori să vă stabiliți de la început și un buget maxim pe care îl puteți aloca unei astfel de achiziții. Dacă vă doriți ceva ce puteți utiliza fără bătăi de cap și fără a pretenția unor înregistrări impecabile, orice cameră în intervalul de preț 300 – 500 lei ar trebui să-și facă foarte bine treaba. Pe de altă parte, dacă bugetul nu este o problemă, o cameră de minim 700 – 800 de lei vă va oferi, pe lângă o calitate mai bună a înregistrărilor, o serie de funcții utile cum ar fi: sezor de mișcare, senzor de impact, conectivitate Wi-Fi, control la distanță prin aplicația mobilă, acumulator cu durată mare de funcționare etc.
Acesta a fost ghidul nostru pentru achiziția unei camere video auto. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de folos. Totuși, dacă încă aveți neclarități, ne puteți adresa întrebări prin intermediul paginii noastre de contact.
Image by whatwolf on Freepik
Povestea Top 10 a început în anul 1996, când a fost înregistrat domeniul web Top10.ro. În prezent, proiectul este dezvoltat de către o echipă cu o experiență de peste 17 ani în marketing digital și creare de conținut. Punem suflet în fiecare pagină și ne străduim să-ți oferim recenzii de o calitate ireproșabilă, care te pot ajuta să iei decizii mai bune atunci când cumperi online. Află mai multe Despre noi.