Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cum alegi o saltea memory foam de calitate?

saltea memory foam

Ești în căutarea unei saltele din spumă cu memorie (memory foam) care să corespundă întru totul cerințelor tale? Te afli în locul potrivit. Înlocuirea vechii tale saltele cu o nouă saltea cu spumă cu memorie este o modalitate rapidă de a beneficia de somnul profund și odihnitor de care ai atâta nevoie.

Spuma cu memorie este un material gros, ultra-suportiv, care se conformează corpului tău în timp ce dormi. Acesta îți susține corpul în orice poziție, oferind o amortizare suplimentară și confort sporit pentru șolduri, gât și umeri.

De aceea, dacă ești pregătit să treci la o experiență de somn superioară, este posibil să ai nevoie de o saltea memory foam. Continuă să citești pentru a afla tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o saltea memory foam.

Alege cea mai confortabilă saltea memory foam pentru stilul tău de dormit

Dacă te trezești adesea cu dureri de spate, gât sau umeri, este posibil să dormi pe o saltea care nu este potrivită pentru tine. În general, spuma cu memorie este o modalitate excelentă de a rezolva această problemă, dar alegerea fermității saltelei pentru stilul tău de dormit este, de asemenea, esențială.

Persoanele care dorm pe spate au de obicei nevoie de saltele de fermitate medie, pentru a-și susține coloana vertebrală într-o poziție cât mai naturală. În schimb, s-a demonstrat că pentru cei care dorm pe burtă saltelele memory foam mai ferme sunt cele mai bune. În cele din urmă, pentru persoanele care dorm pe părțile laterale, saltele moi sunt de departe cea mai bună opțiune posibilă.

Alege un tip de saltea memory foam

La prima vedere, ai putea crede că toate toate saltele memory foam sunt la fel, dar adevărul e că există de fapt mai multe tipuri de spumă cu memorie și fiecare oferă beneficii unice.

Spuma tradițională de memorie susține corpul răspunzând la forma și greutatea acestuia, ceea ce minimizează și punctele de presiune și ajută la îmbunătățirea circulației.

Spuma de latex nu este, din punct de vedere tehnic, un tip de spumă cu memorie și nu este la fel de consistentă ca spuma cu memorie, însă este destul de confortabilă. Principalul beneficiu al spumei de latex este acela că latexul este hipoalergenic și antimicrobian, fiind o alegere excelentă pentru persoanele cu alergii la praf. Cu toate acestea, nu ar trebui să optezi pentru o saltea din latex dacă ești alergic la latex.

Compară densitatea spumei cu memorie

Saltelele memory foam sunt disponibile în opțiuni de densitate mare, medie și densitate mică. Spuma de înaltă densitate este considerată cea mai durabilă, în timp ce densitatea medie permite o izolare optimă a mișcării, făcând-o o opțiune excelentă pentru cei care își împart patul cu un partener. Spuma cu densitate redusă este însă ușor de ”spart”, ceea ce înseamnă că corpul tău se poate adapta mai rapid la spuma cu memorie a unei saltele cu densitate mică comparativ cu o versiune cu densitate mai mare.

Atunci când se compară nivelurile de densitate, o regulă bună este aceea de a se ține cont de greutatea spumei. De exemplu, spuma de densitate medie este de obicei de 3 până la 4 kg/mc, în ​​timp ce spuma de densitate mare poate ajunge până la 10 kg/mc.

Stabilește cât de groasă ar trebui să fie salteaua cu spumă memory foam

Grosimea saltelei cu spumă cu memorie variază de la 6 inci la 14 inci. În general, saltelele groase sunt mai moi decât saltelele subțiri. Cu toate acestea, alegerea unei opțiuni mai subțiri nu va elimina confortul natural al unei saltele cu spumă cu memorie. Spuma de bază este structura principală de susținere și fiecare nivel suplimentar adaugă mai multă moliciune.

De asemenea, este important să reții că adăugarea unui topper din spumă cu memorie poate contribui la creșterea grosimii generale și a confortului saltelei.

Ia în considerare spuma de memorie hipoalergenică

În timp ce toată spuma cu memorie este antimicrobiană, anumite saltele memory foam sunt mai eficiente decât altele atunci când vine vorba de menținerea la distanță a acarienilor și a altor alergeni. Spuma cu memorie din gel tinde să fie cea mai rezistentă la acarieni, în timp ce spuma tradițională de înaltă densitate poate ajuta, de asemenea, la menținerea mirosurilor la distanță. Cu toate acestea, spuma din latex (care nu este cu adevărat o spumă cu memorie) este singura opțiune considerată cu adevărat hipoalergenică.

Dacă ai alergie la latex, ar trebui să eviți să dormi pe o saltea din spumă de latex.

De asemenea, dacă te confrunți cu diverse alte alergii care îți afectează somnul, ia în considerare asocierea saltelei memory foam cu o saltea hipoalergenică și un așternut hipoalergenic pentru a beneficia de mai mult confort și a reduce simptomele.

Selectează o dimensiune a saltelei

Deși saltelele memory foam sunt considerate saltele speciale, ele vin de fapt în toate dimensiunile standard ale saltelei, ceea ce permite o asociere ușoară cu cadrul actual al patului. Fie că ai un pat de o singură persoană sau unul luxos de dimensiuni mai generoase, vei găsi cu siguranță salteaua perfectă din spumă de memorie, care să se potrivească nevoilor tale.

Folosește o fundație adecvată pentru salteaua ta memory foam

Fundația (platforma pe care se amplasează salteaua) și cadrul patului sunt la fel de importante pentru confortul tău, cât și pentru salteaua în sine. O fundație inadecvată poate chiar anula garanția producătorului pentru salteaua memory foam, iar cel mai mare dezavantaj este acela că fiabilitatea saltelei va fi influențată în mod negativ. Prin urmare, ai grijă ca fundația saltelei să fie fermă și pe dimensiunile potrivite saltelei tale.

Opțiunile variază de la rame de oțel (somiere) până la paturi cu platformă în stil modern, într-o varietate de finisaje. Paturile cu lamele pot funcționa și ele, dar numai dacă lamelele sunt distanțate între 3 și 6 inci. Saltelele memory foam pot fi, de asemenea, asociate cu fundații reglabile care se pot înclina și se pot fixa într-un anumit unghi, pentru mai multă odihnă.

Găsește o saltea din spumă de memorie care să se potrivească bugetului tău

Când cumperi o saltea memory foam, cumperi de fapt un somn mai bun. De aceea, nu strică niciodată să faci o analiză cât mai detaliată a ofertelor și să optezi pentru o saltea de calitate. Din nefericire, nu toate opțiunile vor fi prietenoase cu bugetul tău, așa că îți va lua ceva timp până vei ajunge la un raport preț / calitate care să te mulțumească. Prețul unei saltele memory foam depinde de grosimea, dimensiunea și tipul acesteia, dar opțiunile variază de la sute de lei, la câteva mii.

Alege salteaua memory foam ușor de curățat

Deoarece o saltea cu spumă cu memorie este de regulă o investiție mare, este important să o întreții corect (inclusiv să o cureți) pentru a te bucura de ea cât mai mult timp posibil. Înainte de a cumpăra o saltea din spumă cu memorie, verifică specificațiile produsului și recenziile utilizatorilor pentru a afla dacă salteaua pe care vrei să o cumperi este ușor de curățat.

De asemenea, indiferent dacă o cureți de praf sau sudoare, pentru a păstra garanția saltelei trebuie să urmezi întotdeauna instrucțiunile producătorului.

Salteaua ar trebui să corespundă în totalitate preferințelor și necesităților fiecărui utilizator. Din fericire, pe baza informațiilor furnizate mai sus, poți alege o saltea cu spumă cu memorie care să corespundă complet standardelor tale. Acum, că știi ce să cauți, te poți alătura cu încredere miilor de oameni care optează pentru înlocuirea vechilor saltele cu o saltea tip memory foam.