Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ce avantaje oferă o saltea ortopedică în comparație cu o saltea memory foam

saltea ortopedica

Ai petrecut deja destul de mult timp căutând cea mai bună saltea? Dacă da, știi cu siguranță cât de greu este să identifici o saltea care să se potrivească nevoilor tale. Opțiunile multiple nu fac decât să îngreuneze procesul de găsire a unei saltele care să îți ofere caracteristicile specifice de care ai nevoie.

Alături de opțiunile disponibile, apare însă și problema terminologiei folosite, care uneori poate fi foarte confuză. La urma urmei, conceptul de saltea a existat încă din perioada neolitică, însă oamenii au perfecționat mereu acest produs atât de necesar unui somn liniștit și odihnitor.

În continuare vom discuta despre diferențele dintre saltelele din spuma cu memorie și saltelele ortopedice pentru a vedea care este cea mai bună opțiune pentru tine și partenerul tău de somn.

Memory Foam vs Saltele ortopedice

Înainte de a intra în detalii, să facem mai o clarificare asupra diferențelor dintre spuma de memorie și saltelele ortopedice. În timp ce cele două au multe similitudini în a ajuta la menținerea coloanei vertebrale aliniate, este important să înțelegem că acestea sunt tipuri diferite de saltele, concepute pentru nevoi specifice.

Ce este Memory Foam?

Memory foam (sau spuma cu memorie) este creată folosind materiale elastice vâscoase și a fost proiectată inițial de NASA pentru a proteja piloții și pasagerii avioanelor din anii 1970. Abia în anii 90, spuma cu memorie a fost introdusă în mare măsură în industria saltelelor de uz casnic, pentru proprietățile sale de necontestat.

Când este o saltea ortopedică o opțiune bună?

Dacă suferi de probleme de aliniere a coloanei vertebrale sau acuzi dureri de articulații și spate, o saltea ortopedică ar putea fi o achiziție valoroasă. Cu toate acestea, te îndemnăm să faci cumpărături cu mai multă prudență, iar asta datorită faptului că pe piață nu există prea multe saltele care sunt certificate ca fiind ortopedice.

O saltea cu proprietăți ortopedice este o saltea fermă, orientată spre protejarea articulațiilor, gâtului și spatelui, care te ajută să îți îmbunătățești poziția generală a corpului. Prin urmare, acest termen poate fi utilizat cu ușurință în numele unei saltele care nu deține certificare medicală, cu singurul scop de a genera vânzări.

Din această cauză, este crucial să faci propriile cercetări pentru a verifica afirmațiile producătorului cu privire la proprietățile unei saltele de a atenua durerea și a îndrepta coloana vertebrală. Pe de altă parte, când găsești o saltea care este cu adevărat ortopedică, trebuie să știi că utilizarea sa pe termen lung te poate ajuta să te bucuri de o calitate mai ridicată a vieții.

Înainte de a cumpăra o saltea ortopedică, asigură-te că:

  • Faci cercetări amănunțite asupra diferitelor materiale utilizate.
  • Verifici diverse informații, cum ar fi densitatea fiecărui strat.
  • Citești recenziile clienților reali pentru a vedea cum au decurs experiențele lor.

Care dintre cele două tipuri de saltele este mai bună

Atât saltelele din spuma cu memorie, cât și saltelele ortopedice, pot contribui la îmbunătățirea calității somnului. Dacă nu te poți decide ce anume să alegi, ai întotdeauna opțiunea de a arunca o privire la saltelele ortopedice care conțin spumă vâsco-elastică.

Aceste produse au o serie de proprietăți care imită spuma de memorie și se pot dovedi potrivite pentru a-ți menține colana aliniată și într-o poziție confortabilă.

Totuși, îmi este greu să iau o decizie

Dacă nu te poți hotărî ce tip de saltea să cumperi, este important să iei în considerare propriile nevoi și preferințe. Să aruncăm o privire peste câteva situații posibile și ce tip de saltea ar fi mai potrivit pentru unele nevoi specifice:

  • Vreau o saltea plăcută la atingere – spumă cu memorie
  • Tind să mă înfierbânt când dorm și vreau o saltea care să respire bine – ortopedică
  • Sufer de alergii și vreau ceva care este hipoalergenic – spumă cu memorie
  • Dormitul pe o saltea clasică cu spumă este deranjant pentru mine – ortopedică
  • Am nevoie de un produs care să ofere un suport adecvat corpului – ortopedică
  • Sunt preocupat de calitățile ecologice ale produsului – ortopedică
  • Vreau să obțin cel mai bun raport preț / calitate – spumă cu memorie

Alegerea produsului potrivit nevoilor tale

În industria saltelelor, există zeci de nevoi și preferințe luate în considerare în timpul dezvoltării produselor. Iar în timp ce un produs poate fi perfect pentru tine, este posibil să nu funcționeze la fel pentru altcineva. Din fericire, faptul că ai citit acest articol te-a făcut să ai o idee despre acest concept și acum ești cu un pas mai aproape de a alege salteaua potrivită nevoilor tale.

Dacă optezi pentru o saltea ortopedică, asigură-te că nu plătești suplimentar pentru un produs care nu face cu adevărat nimic special pentru a ajuta la corectarea posturii și ameliorarea durerii. Pentru spuma cu memorie, aruncă o privire asupra densităților fiecărui strat al saltelei pentru a te asigura că nu plătești pentru un produs care nu oferă proprietățile specifice unei astfel de saltele.

Sper că acest articol te-a ajutat la clarificarea diferențelor dintre saltelele cu spuma cu memorie și saltelele ortopedice. Dacă mai ai întrebări, nu ezita să folosești formularul de la pagina de contact pentru a intra în legătură cu noi.