Cele mai bune 10 camere auto fata spate (duale), alături de un ghid de shopping și câteva informații esențiale pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra o cameră auto de bord cu filmare fata-spate. Fiecare cameră auto a fost inclusă în Top 10 pe baza analizei unui cumul de factori: calitatea imaginii, unghiul de vizualizare, capacitatea de stocare, performanță, fiabilitate, design, raport preț/calitate și recenzii clienți.
Top 10 cele mai bune camere auto fata-spate
- Camera Auto DVR Duala, WOWSTEP®, Ecran LCD, Diagonala 1.5 inch, Full HD
- Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0″
- Camera Auto Dubla Oglinda DVR H19,10 inch Touch, Marsarier, Full HD 60fps
- Camera Auto DVR Navitel AR280 DUAL cu Night Vision, front camera FullHD
- Camera auto DVR duala, AlexVerity, Full HD, Rezolutie 1080p, Ecran LCD cu diagonala 1,5 inch
- Camera Video de Bord Auto, Dubla filmare Fata/Spate, Pentru Mașina, 1080P Full-HD
- Camera video auto duala Mio MiVue C588T, Senzor Sony Starvis CMOS, Full HD
- Camera auto DVR Duala Xiaomi 70mai A400 Gray QHD 1440p, IPS 2.0″, 145 FOV
- Set Camera auto XIAOMI 70mai Dash Cam Pro Plus+ A500S cu 64GB, GPS
- Set Camera auto 70mai Dash Cam 4K A810 Sony Starvis 2 IMX678 Dual Channel HDR
Mai multe oferte de camere auto duble
Camera auto dubla DVR Loosafe™ RoadTeam T701, 3.2 inch IPS, Touch, unghi 140, monitor parcare, detectare miscare, 1080p 30fps, camera marsarier, inregistrare ciclica, pentru parbriz, negru
Camera Auto DVR Duala, WOWSTEP®, Ecran LCD, Diagonala 1.5 inch, Full HD, Vedere Nocturna, Rezolutie de 1080p, 170 FOV, Senzor G, Tehnologie HDR, Inregistrare in Bucla
Camera auto dubla oglinda DVR Loosafe™ RoadTeam H19, 10 inch touch, camera marsarier, Full HD 30fps, night vision, unghi de filmare 170 grade, senzor G, detectare miscare, lentile Sony, negru
Camera auto DVR Duala Xiaomi 70mai A400 Gray QHD 1440p, IPS 2.0″, 145 FOV, Night Vision,Wi-Fi, Camera spate Xiaomi 70mai MiDrive RC09, full HD la 30 fps, unghi vizualizare 130°
Camera auto dubla DOMDRIVE®, full hd, bord si spate, lentila rezolutie ultra, hdr, functie foto, 170 grade unghi extra-larg de filmare,blitz frontal, touchscreen, senzor G, vedere nocturna, asistenta parcare, negru
Camera video auto duala Mio MiVue C420D, Full HD, Unghi 135°, Senzor G cu 3 axe, Pornire automata, Negru
Camera de bord (dubla) DVR 1920 x 1080, 25FPS Full HD 4 inch, senzor G, vedere nocturna, unghi de filmare 170 °, 3 lentile, puteti inregistra fata, spate si interior in acelasi timp
Camera auto, DVR, duala, Full HD + camera marsarier
Camera auto de bord 4K cu GPS, dubla, inregistrare fata si habitaclu, nightvision, unghi larg de 310°, senzor G, inregistrare in bucla
Camera auto DVR Dubla Apeman C550, Full HD, Bord si Spate, Unghi 170 grade, Detector miscare, WDR, G-Sensor, Mod parcare, Filmare in bucla
Aspecte de luat în considerare înainte de a cumpăra o cameră auto de bord
Drumurile și autostrăzile pot fi destul de periculoase (există milioane de accidente auto anual), iar conducerea responsabilă nu va ține cont de alți șoferi, opriri inutile în trafic sau tentative de fraudă la asigurări. Din aceste motive și multe altele, a avea o cameră de bord ca o ”a doua pereche de ochi” pe drum poate fi de un real ajutor.
Ce este o cameră auto de bord?
Deci, ce face exact o cameră de bord? O cameră de bord este în esență o modalitate de a vă înregistra traseul parcurs ori de câte ori conduceți. Cu aceste înregistrări puteți face o mulțime de lucruri, inclusiv să dovediți vina în cazul unui accident, să monitorizați modul de conducere atunci când împrumutați mașina și multe altele. În plus, camerele de bord devin din ce în ce mai accesibile și ușor de utilizat, așa că utilizarea lor nu se limitează la cei mai abil oameni în materie de gadgeturi.
Deoarece poate fi destul de greu să știți de unde să începeți când cumpărați o cameră auto de bord, am pregătit acest ghid în care ne-am propus să explicăm tot ce trebuie să știți despre cumpărarea unei noi camere de bord pentru mașina dvs.
Există mulți factori de luat în considerare atunci când vă uitați la oferta de camere auto de pe piață, deși este posibil să nu fie necesar să acordați atenție tuturor detaliilor, în funcție de ceea ce doriți să facă o cameră de bord pentru dvs. Dacă nu sunteți sigur de ceea ce veți avea nevoie, luați în considerare mai întâi să încercați o cameră de bord mai accesibilă. Folosirea unui model ieftin pe parcursul a câteva săptămâni sau luni vă poate oferi o idee mai bună despre lucrurile pe care le veți dori de la camera dvs. de bord.
Primele cinci aspecte cheie de luat în considerare sunt:
- Prețul
- Calitatea imaginii
- Acumulatorul
- Spatiul de stocare
- Metoda de montare
Dacă doriți să beneficiați de mai mult decât elementele de bază ale unei camere auto de bord, iată patru aspecte suplimentare la care să vă uitați:
- Conectivitate wireless
- Funcționalitate GPS
- Display încorporat
- Caracteristici bonus
Cât costă o cameră de bord?
În funcție de model și de caracteristicile acestuia, o cameră auto poate costa oriunde între 150 și 2.500 lei sau chiar mai mult. În general, camera de bord medie, cu caracteristici adecvate, se vinde între 500 și 2.000 lei, cele mai scumpe fiind echipate, evident, cu mai multe funcții. Cât de mult va trebui să cheltuiți depinde de ceea ce vă așteptați să obțineți de la camera dvs. auto și de cât de mult vă permiteți să plătiți pentru aceasta.
Gama de prețuri și la ce vă puteți aștepta
Sub 500 lei:
- 150 – 300 lei – Caracteristicile pot varia în funcție de model, dar așteptați-vă la elementele de bază. Un afișaj încorporat, rezoluție la înregistrare de 1080p, monitorizare parcare, înregistrare automată în buclă și salvare automată a fișierului atunci când sunt detectate impacturi. Modelele cu costuri mai mari pot avea, de asemenea, vedere pe timp de noapte sau în condiții de lumină scăzută, control vocal și conectivitate Wi-Fi. Toate modelele în această gamă de preț ar trebui să includă și un braț de montare.
- 300 – 500 lei – Suport pentru carduri SD, unghi mai larg, rezoluție de până la 2160p, protecție mai bună împotriva temperaturilor extreme și posibil opțiuni de stocare în cloud, în funcție de model. În această gamă de preț puteți găsi cea mai bună cameră auto de uz general.
Peste 500 lei:
- 500 – 1.500 lei – Poate oferi o rezoluție de până la 4K Ultra și funcții GPS încorporate, împreună cu moduri suplimentare de înregistrare, cum ar fi time-lapse sau slow motion. Poate suporta dimensiuni mai mari de stocare pe card-ul SD, încărcare automată de videoclipuri prin Wi-Fi și poate conține măsuri de securitate la vizualizarea fluxului video. Modelele cu preț mai mare pot, de asemenea, să acopere mai multe unghiuri (față, interior, spate), să ofere alerte dacă vehiculul începe să vireze în afara drumului sau chiar să ofere viziune nocturnă în infraroșu. Camerele auto din această gamă de preț sunt recomandate în primul rând celor care își doresc o rezoluție video și o capacitate de stocare mai mare.
- 1.500+ lei – Toate funcțiile și facilitățile menționate la punctul anterior, plus unele rar întâlnite pe o cameră auto de bord. Înregistrare 4K, stabilizare a imaginii, posibile funcții de dezaburire, asistență pentru șofer și alerte pentru radar sau camere din trafic sunt câteva dintre avantajele de care a-ți putea beneficia cumpărând o cameră auto mai scumpă de 1.500 lei.
Primele două niveluri, între 150 și 500 lei, sunt cele mai potrivite pentru cineva care își dorește să beneficieze de securitatea suplimentară a unei camere auto de bord, dar nu vrea să înceapă cu ceva prea complicat sau prea scump.
Calitatea imaginii
Camerele de bord pot veni cu o serie de funcții și comenzi, dar poate cel mai important lucru de luat în considerare este calitatea generală a imaginilor suprinse. Camerele de calitate superioară produc o imagine mai bună, ceea ce poate fi foarte util dacă trebuie să observați diferite detalii după un accident sau alte incidente. Iată câteva specificații de reținut în ceea ce privește calitatea imaginii unei camere auto:
- Rezoluţie
- Câmp de vizualizare
- Rata cadrelor
- Vedere nocturnă
Rezoluţie
Prima specificație pe care o veți observa probabil când cumpărați o cameră auto de orice fel este rezoluția camerei.
Rezoluția camerei este exprimată prin numărul de pixeli verticali dintr-o imagine. Dacă o cameră are 1080p, atunci există 1.080 de pixeli pe verticală. O cameră de 1440p are 1.440 de pixeli pe verticală. Și o cameră de 2160p are 2.160 de pixeli pe verticală.
În general, mai mulți pixeli este întotdeauna mai bine. Vă recomandăm să cumpărați o cameră cu o rezoluție de cel puțin 1080p, dar dacă vă puteți permite o rezoluție mai mare (adică, 4K), acesta este drumul de urmat.
Câmp de vizualizare
Câmpul vizual al unei camere este cât de larg poate vedea camera, un detaliu care poate varia foarte mult. Camerele cu un câmp vizual larg permit utilizatorului să vadă mult mai mult în orice moment. Desigur, există compromisuri în acest sens. Când câmpul vizual al unei camere este prea larg, acest lucru poate afecta calitatea imaginii, deoarece pixelii sunt răspândiți puțin mai mult.
Din păcate, producătorii de camere de bord nu sunt cei mai buni în a oferi detalii despre câmpul vizual. În plus, nu există o măsurătoare standard. Unii producători, de exemplu, oferă o măsurare orizontală, în timp ce alții își umflă cifrele oferind o măsurătoare în diagonală. Vă recomandăm să vedeți dacă puteți găsi capturi de ecran de la cameră înainte de a cumpăra una, acordând o atenție deosebită detaliilor din lateral și cât de clară este imaginea. Dacă credeți că respectiva camera va fi capabilă să surprindă tot ceea ce doriți, atunci probabil că se va descurca bine pentru nevoile dvs..
Rata cadrelor
Deoarece camerele de bord înregistrează video, rata cadrelor trebuie luată în considerare de la început. În general, majoritatea camerelor de bord oferă o rată de 30 de cadre pe secundă (fps). Aceasta este o rată de cadre standard și una suficientă pentru marea majoritate a utilizatorilor.
Cu toate acestea, unele camere auto ajung până la 60 fps. Rezultatul este o captură video mult mai fluidă. Astfel de camere sunt ideale pentru industria sportului, însă nu credem că este o caracteristică necesară pentru camerele auto. În plus, filmările suprinse la 60 fps ocupă de două ori mai mult spațiu de stocare, ceea ce înseamnă că vei stoca doar jumătate din fișierul video înainte de a se epuiza spațiul de stocare, fapt ce te va determina să optezi pentru înlocuirea înregistrărilor vechi sau achiziționarea de noi carduri de stocare.
Camera de bord pe care o doriți oferă oricum o captură de 60 fps? Ar putea fi un bonus frumos pentru unii, mai ales dacă o puteți activa și dezactiva. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să cheltuiți suplimentar pentru această funcție, având în vedere că nu va face o diferență prea mare în majoritatea situațiilor și poate reprezenta chiar un dezavantaj având în vedere spațiul de stocare pe care îl ocupă.
Vedere nocturnă
O ultimă caracteristică de luat în considerare este vederea pe timp de noapte, cunoscută și sub numele de vedere în lumină scăzută, care ar putea fi de mare ajutor pentru unii șoferi, în special pentru cei care conduc mult noaptea. La urma urmei, camera dvs. ar putea fi în esență inutilă dacă este prea întuneric și nu există suficientă lumină pentru ca obiectivul să capteze ceva. Aceasta înseamnă că vederea pe timp de noapte ar putea face diferența dintre a vă putea sau nu dovedi nevinovăția într-un accident.
Funcția de filamre pe timp de noapte vă garantează faptul că, chiar și în condiții întunecate, întregistrarea dvs. conține suficiente detalii pentru a înțelege ce se întâmplă. Filmările s-ar putea să nu arate la fel de colorate ca în timpul zilei, dar asta nu contează atâta timp cât trebuie să vezi doar plăcuța de înmatriculare a persoanei care te-a lovit.
Acumulator
Majoritatea camerelor de bord funcționează conectate prin cablu la mașina dvs., așa că vor fi activate când porniți mașina și se vor opri când mașina dvs. este oprită. Cu toate acestea, unele camere de bord au o baterie încorporată, ceea ce înseamnă că nu trebuie neapărat să țineți vehiculul pornit pentru a utiliza camera de bord.
Pentru majoritatea utiizatorilor, aceasta este o caracteristică inutilă. Cu toate acestea, unii ar putea dori o cameră de bord pe care o pot folosi pentru a înregistra după ce și-au parcat mașina într-un teren public.
Din păcate, marea majoritate a camerelor de bord au o durată scurtă de viață a bateriei. Cu toate acestea, o alternativă este să utilizați o cameră video sport, precum modelul GoPro, ca o cameră de bord. GoPro-urile au baterii concepute pentru a dura mult mai mult. Cu toate acestea, veți fi limitat la înregistrarea manuală și nu veți beneficia de funcții precum un G-Sensor.
Stocare și protecție a înregistrărilor
Înregistrările video pot ocupa mult spațiu de stocare, așa că alegeți o cameră auto cu suficient spațiu de stocare.
Pentru început, trebuie să știți că unele camere vor avea încorporat un anumit spațiu de stocare, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la gestionarea stocării externe, dacă nu doriți. Capacitatea (implicită) de stocare a camerei de bord începe de obicei de la aproximativ 4 GB, dar este posibil să vă doriți mai mult decât atât dacă stocați mai mult de câteva zile de înregistrări video.
Majoritatea camerelor auto vin însă echipate cu un slot, unde puteți introduce un card MicroSD pentru stocarea înregistrărilor. Unele camere de bord vor veni la pachet inclusiv cu un card MicroSD, în timp altele nu, astfel că va trebui să cumpărați unul separat. Când faceți acest lucru, veți dori să verificați cantitățile de stocare pe care le acceptă camera dvs. auto. Vă recomandăm să achiziționați un card MicroSD cu cel puțin 64 GB de spațiu de stocare pentru a vă asigura că puteți stoca suficiente înregistrări.
[CameraAutoFataSpate]
Povestea Top 10 a început în anul 1996, când a fost înregistrat domeniul web Top10.ro. În prezent, proiectul este dezvoltat de către o echipă cu o experiență de peste 17 ani în marketing digital și creare de conținut. Punem suflet în fiecare pagină și ne străduim să-ți oferim recenzii de o calitate ireproșabilă, care te pot ajuta să iei decizii mai bune atunci când cumperi online. Află mai multe Despre noi.